'

【英超】世盃前震撼彈!C朗受訪 公開怒插曼聯:冇進步、我被出賣、唔會尊重坦哈格!

歐洲各大聯賽已經休戰,世界盃開打前,C朗投下終極震撼彈!佢接受名嘴老友皮爾斯摩根專訪,公然狂插曼聯同坦克格:「我被曼聯出賣,絕對唔會尊重坦哈格!」

C朗近兩場波都因病缺陣,喺出發去葡萄牙國家隊報到之前,呢位曼聯巨星就上皮爾斯摩根嘅節目接受訪問,講吓呢兩年發生咗啲咩事。

「費格遜同我講,話我冇可能去曼城。跟住我應承咗、返咗嚟了。」C朗證實呢個傳聞係堅嘅。

但返到嚟後,C朗就打咗個突:「費格遜離隊後,曼聯完全冇進步過!包括所有設施,都同以前一模一樣。曼聯內部有問題,好多人包括費格遜都知,但冇去正視,所以曼聯去唔到曼城、利物浦同依家阿仙奴嘅水平,我認為球迷有權知道真相。」

費Sir同C朗情同父子,經過今次,關係會唔會惡化?

今年4月經歷龍鳳胎兒子夭折,C朗話自己今夏冇歸隊參加季前集訓,係因為當時3個月大嘅囡囡入院:「我想留低陪個囡,但球會竟然覺得我係講大話!我覺得受到傷害。」

龍鳳胎兒子夭折,令C朗更疼錫愛囡。

「曼聯想逼我走,唔單止係領隊,仲有其他人,我被曼聯出賣,佢哋搵我做代罪羔羊!呢件事喺上季開始已經發生!」

講到領隊,C朗更加公然插勻蘭歷克同坦克:「蘭歷克,佢連領隊都唔係,憑咩教曼聯?我完全唔知佢乜水。」

「我唔會尊重坦哈格,因為佢都唔尊重我!對於嗰啲唔尊重我嘅人,我永遠都唔會尊重佢。」

關於朗尼早前嘅言論,C朗就話:「我唔知朗尼點解咁樣批評我,可能因為佢一早掛咗靴,而我仲踢緊高水平賽事。我唔會話自己比佢更好,但呢個係事實。」

關於球迷,C朗咁講:「我愛曼聯同曼聯球迷,佢哋一直撐我。創造之前先要毀滅,如果曼聯(改革)由毀滅我開始,我冇問題。」

「足球世界最重要嘅嘢,係球迷。對我嚟講,球迷就是一切,亦係我做今次訪問嘅原因,因為我要畀球迷知,我係諗緊乜。」

完整訪問尚未正式見街,估計內容可能更加震撼。C朗爆得大鑊,都肯定預咗離隊,問題係經過埋今次公開數臭曼聯,仲有邊間球會敢收留佢?